Een Nieuwe Energieoplossing voor Thuis: Het Potentieel van de Thuisaccu

Een thuisaccu slaat overtollige energie van hernieuwbare bronnen op voor later gebruik, biedt voordelen zoals verminderde afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, financiële besparing, en milieubescherming, en is functioneel met een management systeem dat de energiebalans thuis regelt.

Wat is een Thuisaccu?

Een thuisaccu, ook wel een thuisbatterij genoemd, is een systeem dat de overtollige stroom opslaat die wordt gegenereerd door hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen. Deze opgeslagen energie kan vervolgens worden gebruikt op momenten dat het energieverbruik hoger is dan de productie, bijvoorbeeld tijdens piekverbruik in de avonduren of op bewolkte dagen. Dit maakt het mogelijk voor huiseigenaren om een grotere mate van energieonafhankelijkheid te bereiken.



Voordelen van een Thuisaccu

De installatie van een thuisaccu biedt meerdere voordelen voor zowel het milieu als de portemonnee. Een van de belangrijkste voordelen is de mogelijkheid om minder afhankelijk te zijn van het traditionele elektriciteitsnet. Dit verhoogt niet alleen de energieonafhankelijkheid, maar verzacht ook de belasting op het net tijdens piekverbruikstijden.


Daarnaast kan het hebben van een thuisaccu financieel aantrekkelijk zijn. Met een thuisaccu kan overtollige energie die gedurende de dag wordt opgewekt maar niet direct wordt gebruikt, worden opgeslagen voor later gebruik. Dit reduceert de hoeveelheid energie die van het net moet worden gekocht, wat leidt tot lagere energierekeningen. In sommige regio’s kun je zelfs financiële incentives ontvangen voor het gebruik van een thuisaccu, zoals belastingvoordelen of terugleververgoedingen.


Bijkomend milieuvriendelijk voordeel is dat thuisaccu’s het gebruik van hernieuwbare energiebronnen stimuleren. Door de efficiëntere opslag en inzet van groene stroom, draag je direct bij aan de vermindering van koolstofdioxideuitstoot, wat helpt in de strijd tegen klimaatverandering.


similar environments.

Hoe Werkt Een Thuisaccu?

De thuisaccu slaat overdag geproduceerde stroom op van bijvoorbeeld zonnepanelen wanneer de zon volop schijnt. Deze energie wordt in de batterij opgeslagen en kan worden gebruikt wanneer de vraag naar stroom hoger is dan het aanbod, bijvoorbeeld in de avond. Het systeem zorgt dus voor een balans tussen vraag en aanbod binnen het huishouden.


De thuisaccu wordt typisch geïnstalleerd samen met een management systeem dat de energiestromen binnen het huishouden monitort en regelt. Dit systeem beslist automatisch wanneer het opgeslagen energie moet gebruiken, energie moet opslaan of juist moet leveren aan het net. Dit maakt het gebruik van een thuisaccu zeer efficiënt en gebruiksvriendelijk.



Is Een Thuisaccu Geschikt voor Jou?

Of een thuisaccu geschikt is voor jouw situatie hangt af van verschillende factoren. Dit omvat de hoeveelheid zonne-energie die je kunt opvangen, je huidige energieverbruik, en de energieprijzen in jouw gebied. Het is ook belangrijk te overwegen of jouw huis goed geïsoleerd is en of je bereid bent de initiële investering te maken, welke over tijd terugverdiend kan worden door de besparingen op energiekosten.


Bij Thuisbatterij Baas vinden we het belangrijk dat elke klant een thuisaccu krijgt die precies bij zijn of haar persoonlijke situatie past. Onze experts staan klaar om jou te informeren en adviseren over de beste opties gebaseerd op jouw specifieke energiebehoeften en financiële situatie.



Investeren in een thuisaccu is niet alleen een slimme financiële beslissing, het draagt ook bij aan een duurzamere wereld. Overweeg vandaag nog de installatie van een thuisaccu om optimaal gebruik te maken van hernieuwbare energie en om je energieonafhankelijkheid te vergroten.



Jouw route naar een thuisbatterij

Vanaf je online aanvraag tot de volledige installatie van jouw thuisbatterij, wij zorgen voor alles. Bij ons is jouw gemak onze prioriteit.

1 Online aanvraag

Je laat je gegevens achter zodat we contact met je kunnen opnemen

2 Persoonlijk adviesgesprek

We geven je persoonlijk advies op basis van jouw situatie

3 Vrijblijvende offerte

Gelijk na het adviesgesprek ontvang je de offerte

4 Installatie dag

Op de afgesproken dag komen we de producten installeren